Ein fruma úr fuglinum, er ræktuð í verksmiðju, og úr verður fuglakjöt í tonna vís, eftir því hvað mikið á að framleiða. Þetta er einnig gert með nautakjöt og svínakjöt. Það mætti skoða að finna ávöxt, með svipuðu bragði og kjötið.

 

Israeli startup aims to grow meat without the animal

SuperMeat is an Israeli startup developing a method for bioengineering “cultured meat” from animal cells.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/214873

fugla-ekki

TEL AVIV (JTA) – The founders of an Israeli food tech startup want you to enjoy your meat without the guilt -- in fact, without the animal.

SuperMeat, which launched in December and began an online crowdfunding campaign Monday, is developing a method for bioengineering “cultured meat” from animal cells. Its tagline: “Real meat, without harming animals.”

Imagine a chicken breast without the chicken, developed in a machine from cells taken from a living bird and cultured in a nutrient-rich stock.

... Production is to work like this: Cells will be harmlessly taken from a chicken and put into a special machine that simulates the bird’s biology, allowing them to self-assemble into meat.

Barak said the process could revolutionize how the world eats, striking a major blow against environmental degradation, animal suffering and global health pandemics. Other meats could be made using more or less the same process, he said. ...

000

Ein fruma úr fuglinum, er ræktuð í verksmiðju, og úr verður fuglakjöt í tonna vís, eftir því hvað mikið á að framleiða. Þetta er einnig gert með nautakjöt og svínakjöt. Það mætti skoða að finna ávöxt, með svipuðu bragði og kjötið.

000

Egilsstaðir, 29.01.2018 Jónas Gunnlaugsson


« Síðasta færsla | Næsta færsla »

Bæta við athugasemd

Ekki er lengur hægt að skrifa athugasemdir við færsluna, þar sem tímamörk á athugasemdir eru liðin.

Innskráning

Ath. Vinsamlegast kveikið á Javascript til að hefja innskráningu.

Hafðu samband